Scones met room

Aantal personen: 
4
Aantal stuks: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
35 min
Ingrediënten: 
230 g zelfrijzende bloem
1 theelepel bakpoeder
40 g boter
25 g suiker
1 ei
100 ml melk
2 dl opgeklopte room
frambozenjam
Ingrédients: 
230 g de farine fermentante
1 cc de levure en poudre
40 g de beurre
25 g de sucre
1 œuf
100 ml de lait
2 dl de crème fouettée
de la confiture aux framboises
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed een ovenrooster met bakpapier.

Meng het bakpoeder onder de bloem. Wrijf met je vingers de boter door de bloem. Blijf wrijven tot er fijne korrels ontstaan. Voeg als laatste de suiker toe.

Klop het ei los met de melk. Hou twee eetlepels van het mengsel apart. Giet de rest van het eimengsel bij de bloem en roer met een vork tot een zacht, licht vochtig deeg.

Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot een dikte van 1,5 tot 2 cm. Wrijf de rand van een uitsteekring van 5 cm in met bloem en steek cirkeltjes uit het deeg. Leg de deegcirkeltjes op het rooster met bakpapier.

Bestrijk de scones met het resterende eimengsel. Zet de scones 12 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat ze op een rooster afkoelen. Serveer met de room en de frambozenjam.

De scones zijn het lekkerst als ze lauw gegeten worden.