Serrano-sushi met asperges

Aantal stuks: 
16
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
16 dunne groene asperges
1 rode paprika
70 g walnoten, grof gehakt
140 g roomkaas
1 el fijngehakte peterselie
8 plakken Serrano-ham
Ingrédients: 
16 fines asperges vertes
1 poivron rouge
70 g de noix hachées gros
140 g de fromage double-crème
1 cs de persil finement haché
8 tranches de jambons Serrano
Bereiding: 

Verdeel de paprika in acht, verwijder de zaadlijsten en leg de stukjes zo plat mogelijk op een bakplaat. Plaats die 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Kuis de asperges, blancheer ze in zoutwater en laat ze afkoelen. Meng intussen de walnoten en de peterselie onder de roomkaas.

Leg telkens 4 plakken Serrano-ham lichtjes over elkaar, zodat een vierkant ontstaat. Verdeel er de roomkaas en de paprika over en leg er de asperges op. Rol de ham vast op rond de asperges. Tot gebruik in de koelkast leggen en iedere rol in 8 even grote stukken snijden