Sint-Jacobsvruchten met groene asperges

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
12 grote groene asperges
12 Sint-Jacobsvruchten
2 sjalotjes
130 g boter
150 ml witte wijn
peper & zout
roze peperbolletjes
Ingrédients: 
12 grosses asperges vertes
12 coquilles Saint-Jacques
2 échalotes
130 g de beurre
150 ml de vin blanc
poivre & sel
poivre rose en grains
Bereiding: 

Poets de asperges en blancheer ze kort. Snij de sjalotjes fijn en bak ze aan in 5 eetlepels boter. Blussen met de witte wijn en laten inkoken tot één vierde. Zeven en de saus terug in de pan doen. Op smaak brengen met zout en dan de asperges er in leggen tot ze mooi glimmen (rond draaien). Dep de Sint-Jacobsvruchten droog en kruid ze met peper en zout. Bak ze 3-4 minuten in de resterende boter. Schik ze mooi op een bord en strooi er wat gekneusde roze peper op. Leg er de asperges naast en sprenkel daar wat van de botersaus over. Eventueel afwerken met mooie tuinkruiden.