Sint-Jakobsnootjes met saffraansaus

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
8 Sint-Jakobsvruchten
1 sjalotje, fijngesnipperd
1/2 dl culinaire room
1 dopje saffraan
1 dl witte wijn
1,5 dl visfond
50 g boter
peper & zout
1 tl fijngesneden peterselie
Ingrédients: 
8 noix de Saint-Jacques
1 échalote ciselée
½ dl de crème culinaire
1 pincée de safran
1 dl de vin blanc
1,5 dl de fumet de poisson
50 g de beurre
sel et poivre
1 c. à c. de persil ciselé
Bereiding: 

Fruit de sjalotten in 1 eetlepel boter. Blussen met de wijn en de visfond en even laten inkoken. Roer er de room en de saffraan onder. Kruiden met peper en zout en nog even laten inkoken. Zeef de saus en roer er een eetlepel boter onder. Kruid de Sint-Jakobsvruchten met peper en zout en bak ze op een hevig vuur kort in de resterende boter. Schep een eetlepel van de saffraansaus in een schelp of een mooi bordje en leg er een coquille in. Afwerken met een beetje peterselie.