Slaatje met aardappel en zalm

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
500 g vastkokende aardappelen
100 g sluimererwten, gehalveerd
150 g gerookte zalm, in reepjes
½ gele paprika in reepjes
150 g natuuryoghurt
1 el citroensap
1 tl geraspte citroenschil
het merg van een vanillestokje
peper & zout
Ingrédients: 
500 g de pommes de terre à chair ferme
100 g de mange-tout coupés en deux
150 de saumon fumé coupé en lamelles
½ poivron jaune coupé en lamelles
150 g de yaourt nature
1 c. à s. de jus de citron
1 c. à c. de zeste de citron
les grains d’une gousse de vanille
poivre & sel
Bereiding: 

Kook de aardappelen in hun schil in zoutwater. Kook de sluimererwten een minuutje mee. Af gieten en af laten koelen. Halveer de aardappelen daarna en verdeel ze samen met de sluimererwten, reepjes zalm en reepjes paprika over 4 borden. Meng de yoghurt en het sap en de schil van de citroen en het vanillemerg onder elkaar. Op smaak brengen met peper en zout en de dressing rijkelijk over het slaatje sprenkelen.