Slaatje met makreel en avocado

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
5 minuten
Ingrediënten: 
6 lente-uitjes
een handvol rucola
een handvol jonge slablaadjes
2 avocado’s
4 gerookte makreelfilets
16 kerstomaatjes
1 citroen
een handvol verse tuinkruiden naar keuze
2 el pinda’s
1 el olijfolie
zwarte peperbolletjes
Ingrédients: 
6 jeunes oignons
une poignée de rucola
une poignée de feuilles de jeune salade
2 avocats
4 filets de maquereaux fumés
16 tomates cerise
1 citron
une poignée de fines herbes au choix
2 cs de cacahuètes
1 cs d'huile d'olive
poivre noir en grains
Bereiding: 

Snij de lente-ui in grove ringen en snij het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes. Halveer de kerstomaatjes en trek de makrelen in hapklare stukken. Rooster de pinda’s enkele minuten in een pan met anti-aanbaklaag.

Meng de slablaadjes, tuinkruiden, rucola, avocado, kerstomaatjes en makreel voorzichtig onder elkaar. Pers het sap van de citroen erbij en besprenkel met olijfolie. Maal tot slot wat zwarte peper over het slaatje.