Slaatje van kotelet met zomerfruit en –groenten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
4 varkenskoteletten, ± 2 cm dik
1 zak gemengde sla
1 rode grapefruit
2 nectarines, in 12 partjes elk
2 avocado’s, in blokjes
16 kerstomaatjes, gehalveerd
1 el olijfolie
2 el grof gehakte amandelen
peper & zout
Voor de vinaigrette:
2 el balsamico
2 el honing
½ el mosterd
2 el mayonaise
1 tl paprikapoeder
1 tl zwarte peper
1 dl slaolie
Ingrédients: 
4 côtelettes de porc, ± 2 cm d'épaisseur
1 sachet de salade mixte
1 pamplemousse rose
2 nectarines, chacune en 12 quartiers
2 avocats en dés
16 tomates cerise, coupées en deux
1 cs d'huile d'olive
2 cs d'amandes hachées gros
poivre & sel
Pour la vinaigrette:
2 cs de vinaigre balsamique
2 cs de miel
½ cs de moutarde
2 cs de mayonnaise
1 cc de paprika en poudre
1 cc de poivre noir
1 dl d'huile pour salade
Bereiding: 

Kruid de koteletten met peper en zout, wrijf ze in met olijfolie en bak ze 20 minuten op de barbecue. Doe intussen alle ingrediënten voor de vinaigrette, behalve de slaolie, in een blender. Ongeveer een minuut mixen op middelmatige snelheid. Verhoog dan de snelheid en giet er langzaam de slaolie bij.

Schil de grapefruit met een mes en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Rooster de amandelen kort. Schik alle groenten en het fruit op borden. Snij het vlees in reepjes en leg het er bovenop. Besprenkelen met de vinaigrette en bestrooien met de amandelen.

Tip: Je kunt in de plaats van koteletten ook perfect plakjes gegrild varkenshaasje gebruiken