Slaatje van waterkers met spek

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
1 bot waterkers
100 g kerstomaten, gehalveerd
1 ciabatta
100 g dun gesneden spek, in reepjes
2 el olijfolie
1 sjalotje, fijngesneden
1 el wijnazijn
4 el slaolie
peper & zout
50 g geroosterde amandelen
Ingrédients: 
1 bouquet de cresson de fontaine
100 g de tomates cerises, coupées en deux
1 ciabatta
100 g de fines tranches de lard, coupées en lamelles
2 c. à s. d’huile d’olive
1 échalote émincée
1 c. à s. de vinaigre de vin
4 c. à s. d’huile pour salade
sel et poivre
50 g d’amandes grillées
Bereiding: 

Roer de wijnazijn, de slaolie en het sjalotje onder elkaar. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Was en droog de waterkers en haal de blaadjes van de steeltjes. Snij de ciabatta in blokjes van ca. 2 cm. Bak ze mooi bruin in de olijfolie. Bak het spek krokant. Meng de vinaigrette onder de waterkers, verdeel die over 4 borden en strooi er de amandelen, de croutons, de kerstomaatjes en het spek op.