Sluimererwten met lamsfilet

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
200 g sluimererwten
peper & zout
300 g lamsfilet
1 dl olijfolie
2 geplette knoflookteentjes
1 tl verse rozemarijn
2 el witte wijnazijn
1 el vloeibare honing
1 tl citroensap
½ cavaillon, in blokjes
1 rood pepertje, in ringetjes
een tiental muntblaadjes, in fijne snippers
Ingrédients: 
200 g de mange-tout
poivre & sel
300 g de filet d'agneau
1 dl d'huile d'olive
2 gousses d'ail écrasées
1 cc de romarin frais
2 cs de vinaigre de vin, blanc
1 cs de miel liquide
1 cc de jus de citron
½ Cavaillon, en cubes
1 piment rouge, en anneaux
une dizaine de feuilles de menthe, en miettes
Bereiding: 

Doe het vlees samen met de knoflook en rozemarijn in een plastic zak en laat het 2 uur marineren. Roer de wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, de honing, het citroensap, peper en zout tot een vinaigrette. Blancheer de sluimererwten 4-5 minuten in zoutwater. Laat ze vervolgens schrikken onder koud water. Bak de lamsfilet maximaal 5 minuten op de barbecue, zodat hij nog mooi rosé blijft. Snij het vlees in dunne plakjes en meng die samen met alle andere ingrediënten onder elkaar.