Snelle pot-au-feu

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
800 g vastkokende, geschilde aardappelen
400 g rundslapjes, in reepjes
peper & zout
1 el olijfolie
100 g ui, in ringetjes
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 el geraspte gember
1 wortel, in staafjes
100 g gepelde tuinbonen
150 g sluimererwten, in stukjes
1,5 dl groentebouillon
½ el maïzena roux minute
1 el witte wijnazijn
1 el sojasaus
platte peterselie
Ingrédients: 
800 g de pommes de terre à chair ferme épluchées
400 g de tranches de bœuf, coupées en lamelles
sel et poivre
1 c. à s. d’huile d’olive
100 g d’oignon coupé en rondelles
1 gousse d’ail émincée
1 c. à s. de gingembre râpé
1 carotte coupée en bâtonnets
100 g de fèves écossées
150 g de mange-tout coupés en morceaux
1,5 dl de bouillon de légumes
1/2 c. à s. de maïzena roux minute
1 c. à s. de vinaigre de vin blanc
1 c. à s. de sauce de soja
persil plat
Bereiding: 

Snij de aardappelen in blokjes en kook ze in zoutwater. Kruid intussen het vlees met peper en zout en bak het aan in olijfolie, samen met de ui, look en gember. Blussen met de bouillon en de wortel, sluimererwten en tuinbonen toevoegen.

Ongeveer 10 minuten laten pruttelen. Roer er dan de maïzena, de wijnazijn en de sojasaus onder. Nog kort laten opkoken en er dan de aardappelen onder mengen. Afwerken met enkele blaadjes peterselie.