Soep van zoete aardappel met gember

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
500 g zoete aardappelen
500 g wortelen
2 uien
2 tenen look
1 el zonnebloemolie
1 l groentebouillon
2 cm gember, geraspt
1 tl currypoeder
1 tl kurkuma
peper & zout
Ingrédients: 
500 g de pommes de terre douces
500 g de carottes
2 oignons
2 gousses d'ail
1 cs d'huile de tournesol
1 l de bouillon de légumes
2 cm de gingembre, râpé
1 cc de curry en poudre
1 cc de curcuma
poivre & sel
Bereiding: 

Snipper de uien en de look. Snij de zoete aardappelen en de wortelen in blokjes. Fruit de ui en de look in zonnebloemolie. Voeg er na 3 minuten de andere groenten aan toe en breng op smaak met de geraspte gember, curry, kurkuma, peper en zout. Blussen met de bouillon en 20 minuten laten pruttelen op een zacht vuur.
Mix tenslotte de soep en voeg eventueel bij het opdienen nog een scheutje room toe.