Spaanse kip

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
240 minuten
Ingrediënten: 
3 el bloem
2 tl paprikapoeder
peper & zout
4 kipkoteletten
6 el olijfolie
400 g tomaten in blik
2 groene paprika’s in blokjes
1 ui, grof gesneden
2 el tomatenpuree
5 dl kippenbouillon
het sap en de geraspte schil van 1 citroen
125 g groene olijven met piment
Bereiding: 

Meng de bloem, het paprikapoeder en een beetje peper en zout onder elkaar. Samen met de kip in een plastic zak doen en goed schudden. Bak de kip daarna 4 minuten in de olijfolie. Voeg de ui, tomaten, tomatenpuree, groene paprika en de bouillon toe. Laat dit 4 uur pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg op het laatste de olijven en het sap en de schil van de citroen toe. Bij voorkeur opdienen met rijst.