Spaghetti met homemade pesto

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
400 g spaghetti
1 lookteentje, fijngehakt
60 g basilicum
50 g rucola
50 g pijnboompitten
100 g parmezaanse kaas, geraspt
1 tl citroensap
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
400 g de spaghetti
1 gousse d’ail hachée fin
60 g de basilic
50 g de rucola
50 g de pignons de pin
100 g de Parmesan râpé
1 cc de jus de citron
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Maak ondertussen de pesto. Doe de rucola, look, citroensap, kaas, pijnboompitten en 50 g basilicum in een blender. Mix en giet er zo veel olijfolie bij tot je een smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng er de pesto onder. Verdeel over de borden en garneer met de resterende basilicum.