Spaghetti met mosselen en groentesaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Moeilijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
1 kg mosselen
4 sjalotten (in 4 verdeeld)
2 knoflookteentjes (fijngehakt)
de geraspte schil en het sap van 1 citroen
250 g selder (in blokjes)
750 g tomaten (ontveld)
350 g courgette (in fijne sliertjes)
3 el olijfolie
250 ml witte wijn
peper & zout
1 el tomatenpuree
1 dl room
500 g spaghetti
een handvol basilicum (fijngesneden)
Ingrédients: 
1 kg de moules
4 échalotes coupées en quatre
2 petites gousses d'ail hachées fines
le zeste et le jus d'un citron
250 g de céleri en dés
750 g de tomates épluchées
350 g de courgette en fines lamelles
3 cs d'huile d'olive
250 ml de vin blanc
poivre & sel
1 cs de purée de tomate
1 dl de crème
500 g de spaghetti
une poignée de basilic haché fin
Bereiding: 

Snij de tomaten in blokjes. Kuis de mosselen grondig. Fruit de sjalotten, knoflook en de helft van de selder aan in 1 eetlepel olijfolie. Blussen met de witte wijn en kruiden met peper en zout. Voeg de mosselen toe en kook ze ongeveer 5 minuten mee tot ze open zijn. Afgieten, maar het vocht opvangen. Haal 2/3 van de mosselen uit hun schelp. Zet zout water op het vuur voor de spaghetti. Bak intussen de resterende selder en de tomaten aan in 2 eetlepels olie. Blussen met mosselvocht. Roer er dan de tomatenpuree, het sap en de schil van de citroen onder en daarna ook de room. Laat dit 10 minuten pruttelen. Laat de laatste 7 minuten de courgette meekoken. Meng de gekookte en uitgelekte spaghetti onder de saus, samen met de mosselen (met en zonder schelp) en de fijngesneden basilicum.