Spaghetti met sambal-scampi’s

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
400 g spaghetti
1 el boter
1 el olijfolie
4 geplette knoflookteentjes
1 el sambal oelek
een dertigtal scampi’s, gekuist
2 el citroensap
2 el tomatenpuree
enkele gescheurde blaadjes bladpeterselie
peper & zout
Ingrédients: 
400 g de spaghettis
1 cs de beurre
1 cs d'huile d'olive
4 gousses d'ail, écrasées
1 cs de sambal oelek
une trentaine de scampis, nettoyés
2 cs de jus de citron
2 cs de purée de tomate
petites feuilles de persil plat, déchirées
poivre & sel
Bereiding: 

Kook de pasta beetgaar in zoutwater. Doe intussen de boter en de olijfolie samen in de pan. Fruit er de look in aan. Voeg na 2 minuten de scampi’s toe en roer er onmiddellijk de sambal onder. Na drie minuten ok de tomatenpuree en het citroensap toevoegen. Nog een minuutje laten bakken en er dan de uitgelekte spaghetti onder mengen. Verder op smaak brengen met peper en zout en afwerken met bladpeterselie.