Spaghetti Puttanesca

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
400 g spaghetti
5 knoflookteentjes, geperst
ansjovisfilets
½ tl paprikapoeder
een mespuntje cayennepeper
peper & zout
5 el olijfolie
1 groot blik tomaten met sap
2 tomaten, gevierendeeld
125 g zwarte ontpitte olijven
2 el kappertjes
een snuifje suiker
een handvol verse basilicumblaadjes
geraspte parmezaan
Ingrédients: 
400 g de spaghetti
5 gousses d’ail, écrasées
filets d’anchois
½ cc de paprika en poudre
une pointe de couteau de poivre de Cayenne
poivre & sel
5 cs d’huile d’olive
1 grosse boîte de tomate dans le jus
2 tomates, coupées en quatre
125 g d’olives noires dénoyautées
2 cs de câpres
une pincée de sucre
une poignée de feuilles de basilic frais
parmesan râpé
Bereiding: 

Fruit de look, 6 ansjovisfilets, het paprikapoeder, de cayennepeper, zout en peper 2 minuten in de olijfolie. Pureer de tomaten uit blik en voeg ze samen met de olijven en de kappertjes toe aan de specerijen. Aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen. Kook intussen de pasta beetgaar in zout water. Afspoelen en uit laten lekken. Roer het snuifje suiker onder de saus. Verdeel de spaghetti en de saus over de borden. Afwerken met basilicumblaadjes, parmezaan, partjes tomaat en zoveel ansjovis als je zelf wilt.