Speciale cake met spek

Aantal personen: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
55 minuten
Ingrediënten: 
500 g spekblokjes
8 sneetjes volkorenbrood
6 eieren
3,75 dl volle melk
250 g geraspte Gouda
2 el mosterd
Ingrédients: 
500 g de lardons
8 tranches de pain complet
6 oeufs
3,75 dl de lait entier
250 g de gouda râpé
2 c. à s. de moutarde
Bereiding: 

Bak het spek krokant en laat het uitlekken op keukenpapier. Snij de korsten van het brood en verdeel het zachte gedeelte in blokjes. Klop de eieren los met de melk en roer er de mosterd en de kaas onder. Meng er daarna voorzichtig het spek en de broodblokjes onder. Hevel het mengsel over naar een ovenschotel. Afdekken en 12 uur in de koelkast plaatsen.

Haal de schotel ’s anderendaags uit de koelkast en plaats ze een kwartier later onafgedekt in een voorverwarmde oven van 165°. Laat dit 45- 55 minuten bakken, tot een mes er weer proper uitkomt.