Spek-pindakoekjes

Aantal stuks: 
48
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
60 minuten
Bereidingstijd: 
12 minuten
Ingrediënten: 
500 g spekblokjes
625 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
120 g zachte boter, in blokjes
250 g bruine suiker
250 g suiker
250 g pindakaas
2 grote eieren
1 el vanille-extract
375 g ongezouten pinda’s, fijngemalen
Ingrédients: 
500 g de lardons
625 g de farine
1 c. à c. de levure chimique
1 c. à c. de sel
120 g de beurre doux, coupé en morceaux
250 g de cassonade
250 g de sucre
250 g de beurre de cacahuètes
2 gros œufs
1 c. à s. d’extrait de vanille
375 g de cacahuètes non salées, finement moulues
Bereiding: 

Verdeel het spek over een bakplaat en zet die 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190°. Halfweg even omscheppen. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en hak het nog wat kleiner. Doe het vet van de bakplaat in een kommetje en plaats dat in de koelkast.

Meng de bloem, het bakpoeder en het zout onder elkaar. Mix de boter tot hij romig is. Meng er dan 8 eetlepels van het spekvet onder. Voeg de 2 suikers toe en mix tot je een romig mengsel hebt. Mix er dan de pindakaas onder. Voeg één voor één de eieren toe en daarna ook het vanille-extract. Meng er ten slotte het spek en de gemalen pindanoten onder.

Maak van het deeg bolletjes, zo groot als een golfbal. Leg die op een bakplaat met 5 cm tussenruimte. Duw ze plat met een vork en strooi er nog wat suiker over. Bak de koekjes 10-  12 minuten op 175°.