Spek-scampi van de barbecue

Aantal stuks: 
16
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
6 minuten
Ingrediënten: 
16 flinke scampi’s
8 plakken ontbijtspek
16 basilicumblaadjes (grof gehakt)
2 tl geraspte Parmezaan
2 knoflookteentjes (geplet)
2 dl barbecuesaus
Ingrédients: 
16 gros scampis
8 tranches de lard petit-déjeuner
16 petites feuilles de basilic hachées gros
2 cc de Parmesan rape
2 gousses d'ail écrasées
2 dl de sauce barbecue
Bereiding: 

Pel de scampi’s, maar laat de staart er nog aan. Snij de achterkant in en verwijder het darmkanaal. Dep ze daarna droog. Meng de kaas, de basilicum en de knoflook onder elkaar. Stop dit mengsel in de open gesneden scampirug. Rol er telkens een halve plak ontbijtspek rond. Dip de garnalen in barbecuesaus en grill ze tot ze mooi roze zijn. Opdienen met een blaadje sla en een schijfje citroen.