Spiesjes van kippengehakt

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
40 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
800 g kippengehakt
1 kleine ui, fijngehakt
2 el citroensap
peper en zout
satéstokjes (van metaal of van hout dat geweekt is in warm water)
1 tl paprikapoeder
1 tl lookpoeder
¾ tl komijn
½ tl kaneelpoeder
¼ tl gemalen nootmuskaat
Ingrédients: 
800 g de haché de poulet
1 petit oignon, finement haché
2 cs de jus de citron
poivre & sel
piques à brochettes (en métal ou en bois qui a été plongé dans l’eau chaude)
1 cc de paprika en poudre
1 cc d’ail en poudre
3/4 cc de cumin
1/2 cc de cannelle en poudre
1/4 cc de noix de muscade moulue
Bereiding: 

Meng de kruiden in een grote kom. Doe het gehakt, de ui en het citroensap erbij en roer goed om. Verder op smaak brengen met peper en zout. Dek de kom af en plaats deze een half uur in de koelkast zodat je het vlees gemakkelijk kunt bewerken.

Rol worstjes van het mengsel en steek ze op de stokjes. Goed aandrukken. Grill de spiesjes ongeveer 7 minuten per kant tot ze gaar zijn. Serveer met een Oosters sausje of Griekse yoghurt om heerlijk in te dippen.