Spinaziesoufflé met Parmezaan

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
30 g boter
30 g bloem
1 tl mosterd
2 dl melk
200 g jonge spinazieblaadjes, fijngehakt
100 g Parmezaan, geraspt
100 g Père Joseph, geraspt
3 eieren, gesplitst
peper & zout
een mespuntje cayennepeper
2 el gesmolten boter
paneermeel
Ingrédients: 
30 g de beurre
30 g de farine
1 c. à c. de moutarde
2 dl de lait
200 g de jeunes feuilles d’épinards, hachées
100 g de parmesan, râpé
100 g de Père Joseph, râpé
3 œufs, séparés
sel et poivre
1 pointe de couteau de poivre de Cayenne
2 c. à s. de beurre fondu
chapelure
Bereiding: 

Smelt de boter. Roer er eerst de bloem en daarna de mosterd onder. Ongeveer een minuutje laten pruttelen en er daarna langzaam de melk onder roeren. Even laten opkoken zodat de saus indikt. Meng er daarna de spinazie onder. Circa 5 minuten rustig laten koken, van het vuur halen, de 2 kazen er onder roeren en daarna ook de eierdooiers. Op smaak brengen met peper, zout en cayennepeper.

Borstel 6 potjes goed in met gesmolten boter en strooi er paneermeel in. Even omdraaien zodat het overtollige paneermeel eruit valt. Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig onder het spinaziemengsel. Verdelen over de potjes en 15-20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200° plaatsen.