Spruitjes-eintopf

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
300 g vastkokende aardappelen, in blokjes
500 g pompoen, in blokjes
400 g gekuiste spruitjes, gehalveerd
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1,5 liter groentebouillon
peper & zout
2 el fijngesneden peterselie
Ingrédients: 
300 g de pommes de terre à chair fermes, en dés
500 g de potiron, en dés
400 g de choux de Bruxelles nettoyés et coupés en deux
1 cs d’huile d’olive
1 oignon, coupé finement
1,5 litre de bouillon de légumes
poivre & sel
2 cs de persil finement coupé
Bereiding: 

Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de spruitjes, aardappelen en pompoen toe. Giet er de bouillon over. Aan de kook brengen en laten pruttelen tot je makkelijk met een vork in de groenten kunt prikken. Op smaak brengen met peper en zout en afwerken met de peterselie. Je kunt deze maaltijdsoep nog verrijken met stukjes spek en worst.