Steak en aardappelen op een stokje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
500 g krielaardappeltjes
1 el verse tijm
1 el verse rozemarijn
1,25 dl balsamico
1,25 dl olijfolie
2 tl steakkruiden
3 geplette knoflookteentjes
500 g steak, in blokjes van ± 2,5 cm
zout
Ingrédients: 
500 g de petites pommes de terre rondes
1 cs de thym frais
1 cs de romarin frais
1,25 dl de vinaigre balsamique
1,25 dl d'huile d'olive
2 cc d'épices à steak
3 gousses d'ail écrasées
500 g de steak, en cubes de ± 2,5 cm
sel
Bereiding: 

Roer de olijfolie, tijm, rozemarijn, balsamico, look en steakkruiden onder elkaar. Doe ¾ van deze marinade samen met de steakblokjes in een zak en leg die minstens 2 uur in de koelkast. Kook de ongeschilde aardappeltjes bijna gaar in zoutwater. Afgieten en afwisselend met blokjes vlees op satépennen steken. Ongeveer 8 minuten bakken op de grill. Om de paar minuten omkeren en inborstelen met de resterende marinade.