Steak met champignonsaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
600 g steak
olijfolie
2 el boter
250 g champignons, in plakjes
1 geplet knoflookteentje
125 g zure room
1 el geraspte mierikswortel
peper & zout
Ingrédients: 
600 g de steak
huile d’olive
2 cs de beurre
250 g de champignons, en tranches
1 gousse d’ail écrasée
125 g de crème aigre
1 cs de raifort râpé
poivre & sel
Bereiding: 

Kruid de steaks met peper en zout en wrijf ze in met olijfolie. Bak ze in een hete pan naar eigen voorkeur, maar minimaal 3 minuten per kant. Bak intussen in een andere pan de champignons samen met de look 3-4 minuten in 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olijfolie. Roer er de zure room en de geraspte mierikswortel onder en breng de saus verder op smaak met peper en zout. Serveer de saus op de steak. Lekker met gestoomde groene boontjes en geroosterde aardappelpartjes.