Taart van groene asperges en Parma-ham

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
2 x kant-en-klaar kruimeldeeg
6 grote eieren
3 dl vette room
100 g geraspte Parmezaan
peper & zout
30 groene aspergepunten
200 g Parma-ham
Ingrédients: 
2 pâtes brisées prêtes à l'emploi
6 gros œufs
3 dl de crème grasse
100 g de Parmesan râpé
poivre et sel
30 pointes d'asperges vertes
200 g de jambon de Parme
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°. Bedek twee taartvormen van 20 cm met het deeg. Prik er enkele keren in met een vork en plaats het 30 minuten in de koelkast. Bak het daarna 15 minuten blind met bakpapier en gedroogde peulvruchten. Klop de eieren los en roer er de room en de Parmezaan onder. Op smaak brengen met peper en zout. Schik de aspergepunten in de taartvormen en leg er willekeurig de Parma-ham tussen. Giet er dan het eimengsel over.
Bak de taart 25 minuten in het midden van de oven. Warm of koud opdienen met een slaatje.