Taartjes met zoete aardappel en kikkererwten

Aantal stuks: 
12
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minutes
Bereidingstijd: 
20 minutes
Ingrediënten: 
2 x kant-en-klaar bladerdeeg
200 g zoete aardappel, in blokjes
boter
1 sjalot, fijngehakt
100 g jonge spinazieblaadjes
50 g zure room
50 g ricotta
100 g kikkererwten
1 bal buffelmozzarella
peper & zout
Ingrédients: 
2 x de la pâte feuilletée
200 g de pommes de terre douces, en dés
beurre
1 échalote finement hachée
100 g d'épinard jeune
50 g de crème aigre
50 g de ricotta
100 g de pois chiches
1 boule de mozzarella de bufflonne
poivre & sel
Bereiding: 

Leg de blokjes zoete aardappel op een bakplaat en plaats die 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Stoof de spinazie samen met de sjalot een viertal minuten in een eetlepel boter. Vet 12 kleien muffinvormpjes in met boter. Snij uit het bladerdeeg rondjes die groot genoeg zijn om de vormpjes te bedekken. Doe dat dan ook. Plet de gebakken aardappelblokjes en meng er de kikkererwten, de spinazie, de zure room en de ricotta onder. Op smaak brengen met peper en zout. Vul de vormpjes met dit mengsel en leg er wat buffelmozzarella op. Plaats de vormpjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190°.