Tagliatelle met paddenstoelen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
500 g tagliatelle
2 uien, fijngehakt
½ knoflookteentje, fijngehakt
2 tl fijngesneden dragon
2 tl fijngesneden peterselie
600 g gemengde paddenstoelen
het sap van 1 citroen
50 g vers geraspte Parmezaan
150 g room
peper & zout
1 el boter
Ingrédients: 
500 g de tagliatelles
2 oignons, finement hachés
½ gousse d'ail, finement hachée
2 cc d'estragon, coupé finement
2 cc de persil, coupé finement
600 g de champignons assortis
le jus de 1 citron
50 g de Parmesan, râpé frais
1,5 dl de crème
poivre & sel
1 cs de beurre
Bereiding: 

Kuis de paddenstoelen en snij de grote exemplaren in plakjes. Kook de tagliatelle beetgaar in zoutwater. Fruit intussen de ui en knoflook 2-3 minuten in de boter. Voeg dan de paddenstoelen toe. Bak ze tot ze vocht binnen af te geven.

Breng ze op smaak met peper, zout en citroensap en voeg de room, de dragon, de peterselie en de Parmezaan toe. Even laten opkoken en dan de uitgelekte tagliatelle er onder mengen. Eventueel verder op smaak brengen.

Tip: “Je kunt in plaats van gemengde paddenstoelen ook enkel champignons gebruiken.”