Tagliatelleschotel met zalm en broccoli

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
600 g zalm, in reepjes
400 g tagliatelle
600 g broccoliroosjes
het sap van 1 citroen
3 dl room
100 g geraspte parmezaan
2 el grof gehakte peterselie
peper en zout
boter
Ingrédients: 
600 g de saumon, en lamelles
400 g de tagliatelles
600 g de brocoli
le jus de 1 citron
3 dl de crème
100 g de parmesan râpé
2 cs de persil haché gros
poivre & sel
beurre
Bereiding: 

Kook de pasta beetgaar in zoutwater en laat hem uitlekken. Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten en laat ze uitlekken. Besprenkel de zalmreepjes met citroensap en kruid ze met peper en zout. Roer de helft van de parmezaan onder de room, samen met peper en zout. Boter een ovenschotel in en verdeel er de tagliatelle over. Schik er de zalm en de broccoli op. Giet hier de room over. Bestrooien met de rest van de parmezaan en 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200° plaatsen. Voor het opdienen bestrooien met peterselie.