Tajine met ui en lam

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
60-90 minuten
Ingrediënten: 
3 el olijfolie
500 g lamsvlees in blokjes
3 grote gele uien, in 8 gesneden
1 geplet knoflookteentje
2,5 cm gemberwortel, fijngehakt
½ kaneelstokje
6 saffraandraadjes
400 g tomaten uit blik
6 dl kippenbouillon
25 g geroosterde amandelen
25 g rozijnen
een handvol koriander, grof gehakt
klaargemaakte couscous
Ingrédients: 
3 c. à s. d’huile d’olive
500 g de viande d’agneau, en dés
3 gros oignons jaunes, coupés en 8
1 gousse d’ail, pressée
2,5 cm de racine de gingembre, finement hachée
½ bâton de cannelle
6 filaments de safran
400 g de tomates en conserve
6 dl de bouillon de poule
25 g d’amandes grillées
25 g de raisins secs
1 poignée de coriandre, grossièrement ciselée
Couscous préparé
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 190°. Bak het vlees rondom bruin in 2 eetlepels olijfolie. Haal het uit de pan en bak de ui en look in 10 minuten zacht in de resterende olie. Bak de gember een minuutje mee. Voeg dan de kaneel, saffraan, tomaten en bouillon toe. Aan de kook brengen en het vlees toevoegen. Overhevelen naar de tajine en plaats die 60-90 minuten in de oven tot het vlees zacht is. Opdienen met couscous en bestrooien met amandelen, rozijnen en koriander