Tandoori-kip met gegrilde venkel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
35 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
4 kleine venkelknollen
peper & zout
het sap van 2 sinaasappels
1 el honing
3 el olijfolie
200 g gedroogde pruimen
koriander
4 kipfilets
1 el tandoori-kruiden
2 el geroosterde sesamzaadjes
Ingrédients: 
4 petits bulbes de fenouil
poivre et sel
le jus de 2 oranges
1 cs de miel
3 cs d'huile d'olive
200 g de prunes séchées
coriandre
4 filets de poulet
1 cs d'épices tandoori
2 cs de graines de sésame rôties
Bereiding: 

Dep de kip droog. Meng 2 eetlepels olie met de tandoori-kruiden en een beetje peper en zout. Wrijf hier de kipfilets mee in. In folie verpakken en 30 minuten in de koelkast leggen. Halveer de venkelknollen en blancheer ze 3 minuten in zoutwater. Uit laten lekken. Roer het sinaasappelsap, de resterende olie en de honing onder elkaar. Giet dit in een ovenschotel over de venkel en strooi er de sesamzaadjes over. Voeg ook de pruimen toe. Bak de kipfilets 15-20 minuten op de grill en plaats zo lang de venkel onder de afgedekte barbecuekap (of in een oven van 180°). Vóór het opdienen bestrooien met fijngehakte koriander. Lekker met rijst.