Terrine van eendenlevermousse en portogelei

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
600 g eendenleverpaté
grof zeezout
peper
1 dl room
7,5 dl witte porto
15 gelatineblaadjes
2 el suiker
wit brood
dille of venkelgroen
Ingrédients: 
600 g de pâté de foie gras de canard
gros sel
poivre
1 dl de crème
7,5 dl de porto blanc
15 feuilles de gélatine
2 c. à s. de sucre
pain blanc
aneth ou vert de fenouil
Bereiding: 

Mix de eendenleverpaté in een blender samen met de room, een beetje zeezout en een beetje peper tot een gladde massa. Verdeel dit mengsel in een met huishoudfolie beklede rechthoekige vorm en laat het opstijven in de koelkast.

Warm intussen 2 dl porto op en roer er 4 geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes in op. In een terrinevorm gieten en op laten stijven. Leg de blok eendenlevermousse in de terrinevorm. Warm de resterende porto op met de suiker en los er de overige gelatine in op. Een kwartiertje laten afkoelen en dan naast en over de mousse gieten. Plaats de terrine minstens 4 uur in de koelkast. Snij hem met een warm mes in 8 gelijke plakken en serveer hem met licht geroosterd wit brood en een takje dille.