Tiramisu met vijgen en honing

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
25
Ingrediënten: 
4 verse vijgen
3 eieren, gesplitst
80 g suiker
250 g mascarpone
2 el honing
16 lange vingers
4 el frambozenconfituur
amaretto
Ingrédients: 
4 figues fraîches
3 œufs séparés
80 g de sucre
250 g de mascarpone
2 cs de miel
16 boudoirs
4 cs de confiture de framboise
amaretto
Bereiding: 

Snij de verse vijgen in plakjes. Klop de eierdooiers schuimig met de suiker. Meng hier de mascarpone en de honing onder. Klop het eiwit stijf en hef het voorzichtig onder de mascarponecrème. Halveer de lange vingers, dompel ze kort in amaretto en schik ze op de bodem van 4 glaasjes. Plaats de plakjes vijg tegen de kant van de glazen. Verder aanvullen met de mascarponecrème. Minstens 12 uur in de koelkast plaatsen. Schep er voor het opdienen nog een lepel frambozenconfituur op.