Tomaat garnaal

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
400 g gepelde Noordzeegarnalen
8 Belgische tomaten
4 el gehakte platte peterselie
4 el gehakte bieslook
2 rode uien, gesnipperd
Kleine krop sla
3 el mayonaise
peper & zout
Ingrédients: 
400 g de crevettes de la mer du Nord, épluchées
8 tomates Belges
4 cs de persil plat haché
4 cs de ciboulette hachée
2 oignons rouges, hachés
1 petite salade pommée
3 cs de mayonnaise
poivre & sel
Bereiding: 

Snij een hoedje van de tomaten en hol ze uit met een klein lepeltje. Zet de tomaten ondersteboven op een vel keukenpapier en laat uitlekken. Bewaar enkele garnalen voor de afwerking en meng de rest samen met de bieslook onder de mayonaise. Kruid met peper en zout. Vul de uitgelekte tomaten met de garnalensalade. Verdeel de blaadjes sla over de borden en zet een gevulde tomaat in het midden. Garneer met de gesnipperde ui, de peterselie en de resterende garnalen. Bedruppel het gerecht met wat citroensap voor extra frisheid.