Tomaten-sinaasappelsoep

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
650 g Romatomaten
1 dl vers geperst sinaasappelsap
1 tl olijfolie
1 ui, grof gesneden
1 knoflookteentje, geperst
4 el yoghurt
verse peterselie
½ tl Provençaalse kruiden
3 dl groentebouillon
peper & zout
een snuifje suiker
Ingrédients: 
650 g de tomates Roma
1 dl de jus d'orange pressé frais
1 cc d'huile d'olive
1 oignon coupé gros
1 petite gousse d'ail écrasée
4 cs de yoghourt
persil frais
½ cc d'épices Provençales
3 dl de bouillon de légumes
poivre & sel
une pincée de sucre
Bereiding: 

Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Fruit de ui en look aan in de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Laat dit 15 minuten pruttelen. Mix de soep en voeg het sinaasappelsap toe. Op smaak brengen met peper, zout en suiker. Laat de soep 10 minuten afkoelen. Verdeel ze daarna in borden en schep er een halve eetlepel yoghurt in. Bestrooien met Provençaalse kruiden en fijngesneden peterselie. Als je voor een barbecuefeest een volledig menu wilt maken, is dit de perfecte soep.