Tomatenquiche

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
1 kant-en-klaar bladerdeeg
1 courgette
4 el zwarte ontpitte olijven
500 g tomaten
2 knoflookteentjes (fijngehakt)
1 sjalot (fijngehakt)
2 el olijfolie
peper en zout
10 basilicumblaadjes (fijngesneden)
Ingrédients: 
1 pâte feuilletée prête à l'emploi
1 courgette
4 cs d'olives noires dénoyautées
500 g de tomates
2 gousses d'ail finement hachées
1 échalote finement hachée
1 cs d'huile d'olive
poivre et sel
10 petites feuilles de basilic coupées fin
Bereiding: 

Schil de courgette en snij hem in plakken van 0,5 cm. Hak de olijven fijn. Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Fruit de sjalot en knoflook in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten en olijven toe en laat ze kort mee bakken. Kruiden met peper en zout en van het vuur halen. Meng er de helft van de basilicum onder. Bak het bladerdeeg 10 minuten blind op 180°. Schik daarna de courgette op de bodem en strooi er wat peper over. Verdeel er het tomatenmengsel over. Plaats de quiche 30 minuten op 180°. Laat hem afkoelen in de vorm en bestrooi hem met de rest van de basilicum.