Torentjes met vijg en brie

Aantal stuks: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
2 zoete aardappelen, geschild
peper & zout
30 g walnootpitten, grof gehakt
150 g brie, in 8 gelijke stukken
2 verse vijgen, gevierendeeld
fleur de sel
paprikapoeder
een scheutje citroensap
8 rozemarijntakjes
1 el olijfolie
Ingrédients: 
2 patates douces, épluchées
poivre & sel
30 g de cerneaux de noix, hachés gros
150 g de brie, en 8 portions égales
2 figues fraîches, coupées en 4
fleur de sel
paprika en poudre
un soupçon de jus de citron
8 petites branches de romarin
1 cs d’huile d’olive
Bereiding: 

Snij iedere aardappel in 4 plakken. Kook ze 5 minuten in zoutwater en laat ze uitlekken. Duw het snijvlak van de stukjes brie in de walnoten. Haal de naalden van de onderste helft van de rozemarijntakjes. Bak de plakjes zoete aardappel 4 minuten in de olijfolie en breng ze op smaak met peper, zout, paprikapoeder, fleur de sel en citroensap. Bouw daarna als volgt 8 torentjes; een plak zoete aardappel, een stukje brie, een plak zoete aardappel, een kwart vijg. Vast steken met een takje rozemarijn.