Tortilla’s met lam en yoghurtsaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
450 g lamsfilet
peper & zout
paprikapoeder
gemalen koriander
8 lente-uitjes, grof gesneden
200 g jonge slablaadjes
het sap en de geraspte schil van 2 limoenen
8 tortilla’s
2 geraspte wortels
Voor de saus
1,25 dl yoghurt
½ komkommer, in kleine stukjes
2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
een snuifje cayennepeper
1 tl gehakte muntblaadjes
Ingrédients: 
450 g de filet d’agneau
poivre & sel
paprika en poudre
coriandre moulue
8 jeunes oignons, coupés gros
200 g de jeune laitue
le jus et l’épluchure râpée de 2 citrons verts
8 tortillas
2 carottes râpées
Pour la sauce
1,25 dl de yoghourt
½ concombre, en petits morceaux
2 jeunes oignons, en fins anneaux
une pincée de poivre de Cayenne
1 cc de feuilles de menthe hachées
Bereiding: 

Meng alle ingrediënten voor de saus onder elkaar. Snij het lamsvlees in dunne plakjes. Kruiden met peper, zout, paprikapoeder en koriander en 6-7 minuten wokken. Voeg de wortel, lente-uitjes en het sap en de schil van de limoenen toe. Nog 1 minuut roerbakken. Van het vuur halen en de slablaadjes eronder scheppen. Verdeel het vlees en de groenten over de tortilla’s en schep er de yoghurtsaus op.