Tulband van zalm

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
600 g zalmfilet
200 g rode bessenconfituur
dille
peper & zout
3 rode uien, in grote stukken
20 g boter
2 el olijfolie
500 g vastkokende aardappelen
250 g sluimererwten
250 g jonge worteltjes
12 radijsjes, in plakjes
2 el fijngesneden bieslook
Ingrédients: 
600 g de filet de saumon
200 g de confiture de groseilles rouges
aneth
poivre et sel
3 oignons rouges en gros morceaux
20 g de beurre
2 cs d'huile d'olive
500 g de pommes de terre épluchées
250 g de mange-tout
250 g de jeunes carottes
12 radis en rondelles
2 cs de ciboulette finement hachée
Bereiding: 

Verhit de oven voor op 180°. Bestrooi de zalmfilet aan één kant met dille, peper en zout, smeer er een dikke laag confituur op en schik hem mooi in een kleine tulbandvorm (kruidenkant in het midden).

Kook de aardappelen 20 minuten in zoutwater. Kook de worteltjes 10 minuten en de sluimererwten 3 minuten mee. Bak intussen de uien heel kort in een pan met de olijfolie en de boter. Plaats de zalm 15 minuten in de oven.

Plet de aardappelen met een vork en meng er de bieslook onder. Kruiden met peper en zout. Draai de tulband om op de aardappelen en schik er de wortelen, uien, sluimererwten en radijsjes rond.