Uienchutney

Aantal stuks: 
2
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
60 minuten
Ingrediënten: 
2 el olijfolie
500 g rode ui, grof gehakt
1 rode paprika, in blokjes
2 milde rode pepertjes, fijngehakt
500 g pruimtomaten, grof gehakt
150 g suiker
1,5 dl rode wijnazijn
1 laurierblaadje
peper & zout
Ingrédients: 
2 c. à s. d’huile d’olive
500 g d’oignons rouges, grossièrement émincés
1 poivron rouge, en dés
2 piments rouges doux, émincés
500 g de tomates Roma, grossièrement hachées
150 g de sucre
1,5 dl de vinaigre de vin rouge
1 feuille de laurier
sel et poivre
Bereiding: 

Bak de uien in 5 minuten zacht in de olijfolie. Voeg de overige ingrediënten toe en laat dit 45-55 minuten pruttelen. Af en toe roeren. Schep de chutney in 2 warme gesteriliseerde potten. Afdekken en op een donkere plaats bewaren. Blijft 4-6 weken goed.