Varkenshaasje met Breydelspek en spruiten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
20 min.
Ingrediënten: 
600 g varkenshaasje
8 plakjes Breydelspek
2 el verse tijmblaadjes
Boter
600 g spruitjes
2 groentebouillonblokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
20 g pijnboompitten, geroosterd
Nootmuskaat
peper & zout
Ingrédients: 
600 g de filet de porc
8 tranches de lard Breydel
2 cs de feuilles de thym frais
beurre
2 dl de crème
600 g de choux de Bruxelles
2 cubes de bouillon de légumes
1 oignon, haché
2 gousses d’ail, écrasées
20 g de pignons de pin, rôtis
noix de muscade
poivre & sel
Bereiding: 

Maak de spruitjes schoon. Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook. Kook de spruitjes in de bouillon beetgaar. Giet af. Fruit de ui en de look in wat boter. Voeg de spruitjes toe en bak ze kort mee. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bestrooi met de pijnboompitten. Snij het varkenshaasje in 8 gelijke stukken. Strooi op ieder plakje spek blaadjes tijm. Leg op elk plakje een varkenshaasmedaillon en kruid met peper en zout. Rol op en bak het vlees rondom bruin in hete boter. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met een scheutje water en schraap het aanbaksel los. Giet er de room bij en laat wat indikken. Kruid met peper en zout. Serveer het vlees met de spruitjes en geef er de saus bij