Varkenshaasje met champignonroomsaus en Pommes Duchesse

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
1,5 kg varkenshaasje
boter
1 Knorr bouillonketeltje vlees
1 kg champignons, in hapklare stukken
2 dl room
peper & zout
1 dl water
2 kg Pommes Duchesse
Ingrédients: 
1,5 kg de filet de porc
beurre
1 Marmite de Bouillon de Viande Knorr
1 kg de champignons coupés en morceaux
2 dl de crème
sel et poivre
1 dl d’eau
2 kg de pommes duchesse
Bereiding: 

Kruid het vlees met peper en zout en bak het gedurende 5 minuten aan iedere kant in boter die je lichtjes bruin liet worden. Gebruik hiervoor een grote pan.

Voeg de champignons toe. Ze zullen het vet opslorpen. Blussen met water en het bouillonketeltje toevoegen. Aan de kook brengen en de room eronder roeren. Het vlees is klaar als het mooi veerkrachtig is. Frituur intussen de Pommes Duchesse.

Snij de varkenshaasjes in plakjes en schenk er de saus over. Serveer er de Pommes Duchesse bij.