Varkenshaasje met gegratineerde groenten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
1 varkenshaasje (± 600 g)
600 g bloemige aardappelen, geschild en in blokjes van ± 2 cm
400 g schorseneren, in blokjes van ± 2 cm
½ broccoli, in roosjes
bieslook
150 g geraspte kaas
2 liter melk
50 g boter
nootmuskaat
peper & zout
Ingrédients: 
1 filet pur de porc (± 600 g)
600 g de pommes de terre farineuses, épluchées et en dés de ± 2 cm
400 g de salsifis, en morceaux de ± 2 cm
400 g de céleri-rave, en morceaux de ± 2 cm
½ brocoli, les fleurs
ciboulette
150 g de fromage râpé
2 litres de lait
50 g de beurre
noix de muscade
poivre & sel
Bereiding: 

Kook de aardappel-, schorseneer- en knolselderblokjes samen beetgaar in de melk die je op smaak brengt met nootmuskaat, peper en zout. Haal ze daarna uit de pan en bewaar de melk. Blancheer de broccoli in licht gezouten water. Afgieten en afspoelen onder koud water. Meng de broccoli onder de aardappelen en de andere groenten en doe alles in een ovenschotel. Lepel er een beetje van de melk over en strooi er de kaas over. Ongeveer 10 minuten gratineren in een voorverwarmde oven van 220° en afwerken met gesnipperde bieslook.

Kruid ondertussen het vlees met peper en zout. Bak het langs alle kanten kort aan in een beetje boter zodat je een mooi korstje krijgt. Gaar het varkenshaasje daarna nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Opdienen met de gegratineerde groenten.