Varkenshaasje met paprikasaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
45 minuten
Ingrediënten: 
2 varkenshaasjes
Voor de marinade:
2 el olijfolie
2 knoflookteentjes, geplet
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
het sap van 1 citroen
Voor de saus:
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 rode paprika’s, in reepjes
2 gele paprika’s, in reepjes
½ rood pepertje, fijngesneden
2 knoflookteentjes, geplet
½ tl paprikapoeder
peper & zout
1 tl suiker
400 g tomatenblokjes uit blik
1 tl fijngehakte peterselie
Ingrédients: 
2 filets purs de porc
Pour la marinade:
2 cs d’huile d’olive
2 gousses d’ail, écrasées
1 cc de paprika en poudre
1 cc de cumin moulu
le jus d’un citron
Pour la sauce:
2 cs d’huile d’olive
1 oignon, coupé finement
2 poivrons rouges, en lamelles
2 poivrons jaunes, en lamelles
½ piment rouge, coupé finement
2 gousses d’ail, écrasées
½ cc de paprika en poudre
poivre & sel
1 cc de sucre
400 g de tomates en cubes, en boîte
1 cc de persil finement haché
Bereiding: 

Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar en doe ze samen met het vlees in een plastic zak. Goed afsluiten en een nacht in de koelkast leggen. Maak ’s anderendaags eerst de saus. Bak daarvoor de ui, de paprikareepjes, het pepertje en de look aan in de olijfolie. Roer er na enkele minuten wat peper en zout, het paprikapoeder en de suiker onder. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg dan de tomatenblokjes toe en doe alles in een ovenschotel. Haal het vlees uit de marinade en bak het rondom bruin in dezelfde pan. Leg het daarna op de groenten. Deglaceer de pan met enkele lepels water, voeg de marinade toe en laat dit 2 minuten koken. Giet het daarna over het vlees. Toedekken met aluminiumfolie en 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180° plaatsen. Voor het opdienen bestrooien met peterselie.