Varkenshaasje met ratatouille

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
600 g varkenshaasje
400 g champignons
1 ui
1 gele, 1 rode en 1 groene paprika
2 knoflookteentjes, fijngesneden
2 tomaten
1 el tomatenpuree
1,5 dl rode wijn
2 el Provençaalse kruiden
peper & zout
2 el olijfolie
enkele fijngesneden basilicumblaadjes
Ingrédients: 
600 g de filet de porc
400 g de champignons
1 oignon
3 poivrons (rouge, vert, jaune)
2 petites gousses d'ail, finement hachée
2 tomates
1 cs de purée de tomate
1,5 dl de vin rouge
2 cs d'épices Provençaux
poivre & sel
2 cs d'huile d'olive
quelques feuilles de basilic finement coupées
Bereiding: 

Snij de paprika’s, de tomaten en de ui in blokjes. Snij de champignons in dikke plakken. Bak de ui, champignons, paprika en de look 3-4 minuten aan in de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en laat ze 3 minuten mee bakken. Blussen met de wijn en 10 minuten verder laten garen.

Kruid intussen het vlees met peper en zout en bak het aan elke kant een vijftal minuten op een hete grill. Het vlees mag nog mooi rosé zijn. Breng de ratatouille op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden en dien hem op met plakjes varkenshaasje. Afwerken met basilicumsnippers.