Varkensspies met saus van blauwe bessen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
800 g varkenshaasje
200 g gerookt spek
300 g blauwe bessen
100 g tomatenketchup
2 el honing
2 el Maïzena Express
peper & zout
2 el olijfolie
4 uien, in grote stukken
Ingrédients: 
800 g de filet de porc
200 g de lard fumé
300 g de myrtilles
100 g de ketchup aux tomates
2 c. à s. de miel
2 c. à s. Maïzena Express blanc
sel et poivre
2 c. à s. d’huile d’olive
4 oignons
Bereiding: 

Doe de blauwe bessen met een heel klein beetje water in een pannetje en zet dat een kwartier op een zacht vuurtje. De tomatenketchup en de honing toevoegen en 5 minuten laten koken. Roer er de sausbinder onder en laat de saus nog 2 minuten opkoken. Op smaak brengen met peper en zout en af laten koelen.

Verdeel het varkenshaasje en het spek in grote stukken en wrijf het krachtig in met peper en zout. Steek het spek afwisselend met stukken varkenshaasje en de grote stukken ui op een spies. Bak ze rondom aan in de olijfolie en plaats ze daarna nog 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 100°. Opdienen met de bessensaus en bijvoorbeeld een grote gepofte aardappel.