Varkensvlees met bruine rijst

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
500 g mager varkensvlees, in hapklare stukken
2 el olijfolie
250 g champignons, in plakjes
4 dl kippenbouillon
250 g bruine rijst
1 el Provençaalse kruiden
400 g diepvries erwten en wortelen, ontdooid
1 klein blikje ongezoete mais
peper & zout
Ingrédients: 
500 g de porc maigre, en bouchées
2 cs d’huile d’olive
250 g de champignons, en tranches
4 dl de bouillon de poule
250 g de riz brun
1 cs d’épices Provençales
400 g de pois et carottes surgelés, décongelés
1 petite boîte de maïs non sucré
Poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de olijfolie in een grote pan. Bak er het vlees, de champignons, de rijst en de Provençaalse kruiden in. Goed mengen en er dan de bouillon over gieten. Breng dit aan de kook, zet het vuur lager en laat alles 15 minuten pruttelen. Meng er daarna de erwten, wortelen en mais onder. Laat het geheel nog 5 minuten verder koken tot alle vocht verdwenen is, en zowel de rijst als het vlees gaar zijn. Op smaak brengen met peper en zout en zo heet mogelijk opdienen.