Vegetarische spruitjesschotel

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
40 min
Ingrediënten: 
1 kg spruiten
500 g flespompoen, in blokjes
1 ui gesnipperd
1 lookteentje, geperst
1 blik rode kidneybonen, uitgelekt
1 bol mozzarella, in plakjes
1 el gehakte peterselie
1el gehakte munt
olijfolie
peper & zout
Voor de dressing:
2 el witte wijnazijn
3 à 4 el olijfolie
2 tl mosterd
peper & zout
Ingrédients: 
1 kg de choux de Bruxelles
500 g de courge, en dés
1 oignon, haché
1 gousse d’ail, écrasée
1 boîte de haricots rouges, égouttés
1 boule de mozzarella, en tranches
1 cs de persil haché
1 cs de menthe, hachée
huile d’olive
poivre & sel
Pour le dressing :
2 cs de vinaigre de vin, blanc
3 à 4 cs d’huile d’olive
2 cc de moutarde
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruitjes en de pompoenblokjes beetgaar in licht gezouten water.

Fruit de ui met de look glazig in olijfolie. Voeg de spruiten en pompoenblokjes toe en laat even meebakken. Kruid met peper en zout.

Schep de groenten in een ovenschaal en schep er de kidneybonen bovenop. Beleg met de mozzarella. Zet 10 minuten in de oven.

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Bestrooi de spruitjesschotel met de kruiden en serveer er de dresseing bij.