Veggieburger met Ardeense pastei en uiencompote

Aantal stuks: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
250 g kastanjechampignons
1 grote ui, gesnipperd
2 lookteentjes
100 g paneermeel
1 ei
1 blik linzen
2 el gehakte peterselie
Ardeense pastei
handvol spinazie
4 hamburgerbroodjes
olijfolie
peper & zout
Voor de compote:
4 rode uien, in ringen
80 g bruine suiker
70 g vloeibare honing
150 ml rode porto
1 el rode wijnazijn
Ingrédients: 
250 g de champignons châtaigne
1 gros oignon, haché
2 gousses d’ail
100 g de chapelure
1 œuf
1 boîte de lentilles
2 cs de persil haché
1 petit pot de pâté d’Ardenne
1 poignée de doucette
4 petits pains hamburger
poivre & sel
Pour la compote:
3 oignons rouges, en anneaux
80 g de sucre brun
70 g de miel liquide
150 ml de porto rouge
1 cs de vinaigre de vin rouge
huile d’olive
Bereiding: 

Karamelliseer de bruine suiker met de honing in een steelpan. Voeg de rode ui, azijn en rode porto toe en kruid met peper en zout. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen. Laat de compote goed afkoelen.

Mix de champignons, look en peterselie met een staafmixer fijn. Bak de ui in wat olijfolie glazig. Voeg het champignonmengsel toe en bak tot al het vocht verdwenen is. Laat even afkoelen. Voeg de linzen, paneermeel en ei toe en kruid met peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Vorm hier 4 burgers van. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de burgers langs beide kanten 3 minuten.

Beleg de hamburgerbroodjes met blaadjes spinazie. Leg er een burger op en een plak Ardeense pastei. Garneer met een lepel uiencompote. Sluit de burgers en serveer meteen.