Venkelsoep met zalm en veenbessen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
175 g verse veenbessen
60 g suiker
het sap van 1 sinaasappel
2 el rode wijnazijn
snuifje kerrie- en paprikapoeder
peper & zout
2 venkelknollen
1 bloemige aardappel, in blokjes
2 uien, in blokjes
1 el boter
5 dl groentebouillon
2 dl room
1 tl citroensap
100 g gerookte zalm, in reepjes
Ingrédients: 
175 g de canneberges fraîches
60 g de sucre
le jus d’une orange
2 c. à s. de vinaigre de vin rouge
une pincée de curry et une pincée de paprika
sel et poivre
2 bulbes de fenouil
1 pomme de terre farineuse coupée en dés
2 oignons coupés en dés
1 c. à s. de beurre
5 dl de bouillon de légumes
2 dl de crème
1 c. à c. de jus de citron
100 de saumon fumé coupé en lamelles
Bereiding: 

Doe de veenbessen samen met de suiker, het sinaasappelsap, de wijnazijn, kerrie- en paprikapoeder in een pannetje. Laat dit 15 minuten koken. Fijn pureren, bijkruiden met een beetje zout en af laten koelen.

Haal het venkelgroen van de knollen en bewaar het. Snij de venkel fijn. Fruit de uien in de boter. Voeg de venkel en de aardappelblokjes toe. Giet er vervolgens de bouillon over. Ongeveer 20 minuten laten pruttelen.

Mix de soep, roer er de room onder en breng ze op smaak met peper, zout en citroensap. Verdeel de zalm over de borden, schep er de soep op en werk af met venkelgroen en een lepeltje veenbessensaus.