Vietnamese kipfilet

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
500 g kipfilet
1 knoflookteentje, geplet
1 rood pepertje, in fijne ringetjes
2 el wokolie
2 el oestersaus
2 el vissaus
1 tl suiker
1 el rijstazijn
peper
een handvol verse muntblaadjes
Ingrédients: 
500 g de filet de poulet
1 gousse d’ail écrasée
1 petit piment rouge coupé en rondelles
2 c. à s. d’huile pour wok
2 c. à s. de sauce d’huître
2 c. à s. de sauce de poisson
1 c. à c. de sucre
1 c. à s. de vinaigre de riz
poivre
1 poignée de feuilles de menthe fraîche
Bereiding: 

Snij de kipfilets in reepjes. Roerbak ze op een hevig vuur in de wokolie. Roer er de knoflook, het pepertje, de oester- en vissaus, de rijstwijn en de suiker onder. Nog 2 minuten verder bakken en met peper afkruiden. Verdelen over 4 borden en bestrooien met munt. Opdienen met komkommerschijfjes, gekookte rijst en kroepoek.